Tekstredigering

af bogmanuskripter og andre tekster

Mangler din tekst noget?

Har du den der fornemmelse af, at du ved, hvad du vil sige (skrive), men når du skriver det, lyder det bare ikke helt rigtigt?
Eller måske er du godt tilfreds med størstedelen af din tekst, men det er som om, teksten som helhed mangler nogle forbindelsesled. Eller måske ved du godt, at du har en tendens til at skrive for lange sætninger – med alt for mange indskudte sætninger. Men hvis du prøver at ændre det, så synes du, at flowet i sproget forsvinder.

Uanset hvad der driller dig i din tekst og uanset om du skriver nyhedsbreve, en roman, digte eller hjemmesidetekster, så kan jeg som redaktør ret sikkert hjælpe dig med at få dine tekster til at fungere, til at hænge sammen, til at udtrykke det, du vil sige, og til at underbygge din fortælling på skønneste vis.

 

Redigering af tekst og bogmanuskript
Rikkemaiah har redigeret to bøger for os nu, og hun har virkelig gjort et godt stykke arbejde.
Hun forstår den svære balancegang mellem respekt for originaltekst og respekt for oversætters valg, og hun rammer bøgernes tone rigtig godt.
Vi er glade for samarbejdet. Helle Arendschneider

Forlagsredaktør

Hvad er tekstredigering egentlig?

Som redaktør arbejder jeg med tekster på mange forskellige niveauer. Jeg kan være redaktør på dit bogprojekt, hvor du kan bruge mig som sparringspartner omkring din bogs indhold, struktur og form. Jeg kan give dig feedback på dit manuskript, så du ved hvordan du skal komme videre i skriveprocessen Og jeg kan redigere teksten mere sprognært: sletter og tilføjer i teksten, men med respekt for din fortælling og dit budskab.

Jeg vil også rette de mest tydelige korrekturfejl, når jeg går igennem og redigerer teksten. Men en redigering er ikke inklusiv den sidste og endelige korrekturlæsning, som altid skal ske, når der ikke skal rettes og redigeres mere i selve teksten. Jeg læser ikke ren korrektur på tekster, men jeg kan henvise til en korrekturlæser, hvis du ønsker det efter en redigering.

 

Jeg kan læse din tekst som din kommende læser og vil fortælle dig, hvilke spørgsmål, der dukker op i læsningen. En fagbog skal informere men hverken være overpædagogisk eller tale henover hovedet på sin læser. I en skønlitterær tekst må sproget ikke skygge for fortællingen, men sproget må gerne være interessant og gøre opmærksom på sig selv. Men på en måde der underbygger fortællingen. Den skønlitterære tekst skal være bevidst om sin læser-præmis og overholde denne.

Der er rigtig meget at vide og være bevidst om, når man skriver.
Jeg kan være din støtte og hjælp i processen, så du kommer glad og sikkert i mål med din tekst – uanset hvad dens formål er.

Mit speciale som tekstredaktør er at arbejde med tekster med sjæl. Det kunne være et manuskript til en spirituel bog eller en fagbog om alternativ behandling, meditation eller lignende. Jeg har stor indsigt i “krop/sind/sjæl”-emnerne og løst rigtig mange opgaver inden for dette felt. Derfor får du en tekstredaktør, der kan hjælpe med finpudsning af både form og indhold.

Når det er sagt, så har jeg også hjulpet forfattere med deres manuskripter til bl.a. børnebøger, krimier og romaner, så hold dig ikke tilbage, hvis du mener, jeg er den rette redaktør til dit skriveprojekt.

Hvad er forskellen på redigering af tekst og feedback på tekst?

Hvis din tekst eller bogmanuskript ikke er helt færdigskrevet endnu, kan du starte med at få en feedback på teksten.
I en feedback får du min vejledning om, hvorvidt der skal ændres noget i tekstens struktur eller andre mere overordnede ting for at give teksten mere sammenhæng og klarhed. Der vil være fokus på de store linjer og elementer som: fokus, genre, budskab, målgruppe, fortællesynsvinkel, struktur og meget mere.
Efter en feedback kan du redigere og omskrive teksten, ud fra det der giver mening for dig i feedbacken, og herefter kan du så vælge at få min redigering, hvor jeg arbejder mere sprognært med teksten.
Jeg ser det som forskellige faser i skriveprocessen, hvor du kommer nærmere en færdig tekst, du er tilfreds med.

En redigering er mere detaljeret og tidskrævende end en feedback.
Er du i tvivl om, du skal vælge en tekstfeedback eller en redigering, så kan jeg hjælp dig med at afklare dette.

Da jeg valgte at udgive min seneste bog selv, var jeg spændt på om jeg kunne finde en redaktør, der kunne levere det jeg havde brug for.
Det kunne jeg!
Rikkemaiah har leveret varen. Hun har overholdt alle aftaler og tider. Hendes redigering har været superdetaljeret og kvalificeret. Hun har haft blik for kontinuitet og har set alt – og hun har ikke afholdt sig fra de “irriterende” spørgsmål, der bare gør bogen bedre:-)
Jeg har med få undtagelser accepteret alle rettelsesforslag og må bare konkludere, at Rikkemaiah har bidraget særdeles positivt til en bog, der nu har de bedste forudsætninger for en god modtagelse.
Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Rikkemaiah og glæder mig selv til næste gang! Jørgen Svenstrup

Coach og forfatter, Empowermind

Hvad koster det?

  • En normalside er 2400 tegn med mellemrum.
  • Alle tekstfiler skal sendes i Word.
  • Læs også forretningsbetingelser og FAQ her.
  • En redigering er uden korrekturlæsning, som er allersidste trin i et bogprojekt og efter redigeringen.

Ekstraopgaver såsom:

  • Rådgivning i, hvordan du bruger Words redigeringsværktøjer, som er dem, jeg bruger i en redigering (så du kan se, hvad jeg foreslår af rettelser, men du bestemmer selv, hvad der bliver rettet)
  • Udkast til en bagsidetekst til din bog
  • Sparring på og brainstorm om din bogs titel
  • Anden vejledning

honoreres derudover med en timepris på 600 kr. 

Hvis du ønsker at bestille en redigering, kan du sende mig en mail på skrivtil@rikkemaiah.dk.
Husk at sende mig dit dokuments antal tegn med mellemrum, så jeg kan udregne en korrekt pris.
Vær opmærksom på, at jeg kun arbejder med redigering og feedback i Word – og ikke andre tekstprogrammer.

Jeg kan også hjælpe med:

Skrivecoaching

Book mig 1:1 til soloundervisning i kreativ skrivning eller konkret vejledning til dit skriveprojekt.

Feedback på tekst

Du får skriftlig feedback på din tekst, så du kan komme godt videre i dit skriveprojekt. Giver dig ny klarhed og energi.

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This