Tekstredigering

får det bedste frem i din tekst og gør din bog klar til udgivelse

Skriv, læs og rediger. Og så forfra.

Sådan er arbejdsprocessen for alle skribenter. Det er sjældent, at en tekst – uanset længde og genre – bare bliver skrevet fra første ord til sidste ord i ét hug. Der er rigtig meget tekstredigering, omskrivning og finpudsning af sproget undervejs, især ved større manuskripter, som fx en bog.

Er du kommet dertil, hvor du har brug for hjælp med redigeringen af din tekst?

Måske har du selv redigeret din tekst mange gange, men nu er du klar til at få en redaktør til at arbejde med din tekst, så den kan komme endnu nærmere en udgivelse eller godtagelse på et forlag.
Du har selv læst din tekst så mange gange, at du ikke mere kan vurdere objektivt, hvad der er godt og hvad der skal arbejdes med.
Du ved, at du har brug for at en anden læser dit manuskript, men du har ikke lyst til, at det skal være dine venner eller familie, for hvad nu hvis de ikke kan lide teksten?
Eller hvad nu hvis de ikke kan finde ud af at give konstruktiv kritik?
Eller kun roser den (så er du jo lige vidt)?
Eller hvis de skriver som feedback: “Den her sætning er lidt for lang” men de har ikke noget forslag til, hvordan sætningen skal være i stedet for?

Der kan jeg hjælpe dig.
Jeg er en professionel og erfaren redaktør, og jeg kan hjælpe dig med at få din tekst nøjagtig derhen, hvor du havde tænkt sig den skulle.  Jeg kommer med konkrete rettelser til formuleringer og sprog på et detaljeret form-plan. Men jeg pointerer også, hvis der er noget indholdsmæssigt, der ikke hænger helt sammen eller som mangler forklaringer.
Jeg læser med din kommende læsers øjne og giver dig feedback, så du får mulighed for at rette op på teksten, så dine fremtidige læsere slet ikke kan lægge din bog fra sig.

Vær opmærksom på, når du bestiller, at en redigering af din tekst ikke inkluderer korrekturlæsning.

Jeg retter selvfølgelig de fejl, der er tydelige, når jeg redigerer teksten. Men fordi der stadig laves rettelser i og efter en redigering, skal der altid komme en allersidste gennemlæsning, hvor der kun rettes korrekturfejl.
Jeg har et samarbejde med en erfaren korrekturlæser, som jeg kan sætte dig i kontakt med, når din tekst er redigeret.

Redigering af tekst og bogmanuskript

Dette får du ud af en redigering af din tekst:

 • der bliver gjort opmærksom på eventuelle uoverensstemmelser i indhold eller fakta
 • du bliver klar over og kan rette op på gentagelser, sproglig inkonsekvens eller knudrede sætninger
 • du får nye, gode forslag til at gøre sproget mere flydende og klart, hvis der er behov for det
 • du får hjælp til bogens overordnede struktur, fx kapitler, faktabokse, registre og lignende
 • jeg stiller de spørgsmål, som et forlag og læseren højst sandsynligt ville stille til teksten, så du kan rette op på uklarheder eller inkonsekvens eller hvad det nu drejer sig om
 • konkrete tips og ideer til forbedring af historiens fortællestruktur eller fortælletempo

 

Hvis din tekst eller bogmanuskript ikke er helt færdigskrevet endnu, kan du starte med at få en feedback på teksten.
Ved en feedback vil du få mine råd om, hvis der skal ændres noget i strukturen på manuskriptet eller andre mere overordnede ting, som det er godt at få på plads inden en grundigere sproglig redigering på detaljeplan. Efter min feedback kan det være, du selv vil redigere teksten og skrive lidt om, hvorefter teksten så vil være mere klar til en endelig redigering.

Du kan bestille en tekstredigering eller stille spørgsmål her:

8 + 12 =

 • En normalside er 2400 tegn med mellemrum.
 • Alle tekstfiler skal sendes i Word.
 • Læs også forretningsbetingelser og FAQ her.
 • En redigering er uden korrektur, som er allersidste trin i et bogprojekt.
 • Priserne er inklusiv moms.

Andre opgaver såsom:

 • Rådgivning af, hvordan du bruger Words redigeringsværktøjer, som er dem, jeg bruger i en redigering (så du kan se, hvad jeg foreslår af rettelser, men du bestemmer selv, hvad der bliver rettet)
 • Udkast til en bagsidetekst til din bog
 • Vejledning om din bogs titel
 • Anden mundtlig vejledning

honoreres derudover med en timepris på 500 Dkr. plus moms. (ialt 625 Dkr.)

Som forfatter med fem udgivelser i bagagen har jeg oplevet flere forlagsredaktører, og det har generelt været en ok men ikke fantastisk oplevelse.
Da jeg valgte at udgive min seneste bog selv, var jeg spændt på om jeg kunne finde en redaktør, der kunne levere det jeg havde brug for.
Det kunne jeg!
Rikkemaiah har leveret varen. Hun har overholdt alle aftaler og tider. Hendes redigering har været superdetaljeret og kvalificeret. Hun har haft blik for kontinuitet og har set alt – og hun har ikke afholdt sig fra de “irriterende” spørgsmål, der bare gør bogen bedre:-)
Jeg har med få undtagelser accepteret alle rettelsesforslag og må bare konkludere, at Rikkemaiah har bidraget særdeles positivt til en bog, der nu har de bedste forudsætninger for en god modtagelse.
I forhold til drøftelse om bogens titel har hun også set skarpt og argumenteret kvalificeret for sit synspunkt.
Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Rikkemaiah og glæder mig selv til næste gang!

Jørgen Svenstrup

Partner, Coach Master Trainer og Mentaltræner, Empowermind

Rikkemaiah har redigeret to bøger for os nu, og hun har virkelig gjort et godt stykke arbejde.
Hun forstår den svære balancegang mellem respekt for originaltekst og respekt for oversætters valg, og hun rammer bøgernes tone rigtig godt.
Vi er glade for samarbejdet.

Helle Arendschneider

Forlagsredaktør

Mit speciale som tekstredaktør er at arbejde med tekster med sjæl. Det kunne være et manuskript til en spirituel bog eller en fagbog om alternativ behandling, meditation eller lignende. Jeg har stor indsigt i “krop/sind/sjæl”-emnerne og løst rigtig mange opgaver inden for dette felt. Derfor får du en tekstredaktør, der kan hjælpe med finpudsning af både form og indhold.

Når det er sagt, så har jeg også hjulpet forfattere med deres manuskripter til bl.a. børnebøger, krimier og romaner, så hold dig ikke tilbage, hvis du mener, jeg er den rette redaktør til dit skriveprojekt.

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This