SKRIVEGRUPPE med fokus på kreativ skrivning

Vil du gå til skrivning?

Elsker du at skrive

uden at du nødvendigvis har et mål med det?

Og kunne du tænke dig at opleve, hvordan din forbindelse til de indre ord og din kreativitet kan styrkes ved at “gå til skrivning” i en gruppe?
Så er du velkommen i skrivegruppen.

Du får:

  • skriveøvelser med det formål at frigive din skrivestil og kreativitet.
  • netværk med andre, der kan lide at skrive. I gruppen er der ofte delinger omkring det at skrive og være kreativ med ord.
  • konstruktiv sparring fra Rikkemaiah på de tekster, du skriver i gruppen, så du får større bevidsthed om dine egne forcer og arbejdsområder som skribent.

 

  • øvelser og tips om hvordan du får mere flow i din skriveproces.
  • øvelse i at skrive med din egen stemme og finde din særlige skrivestil.
  • et frit forum, hvor vi øver os i at få mere kontakt til det indre, kreative felt gennem skrivning.
  • korte oplæg om skriveteknikker, analysemetoder og andet teori. Teori bliver altid koblet til praktiske øvelser eller eksempler. Fx ved at læse litteratur.

Jamen, jeg kan ikke finde ud af at sætte kommaer og den slags …

Der er ingen krav om, at du skrivemæssigt er på et bestemt niveau eller ved noget om skrivning på forhånd. Du behøver heller ikke at have et bestemt mål for øje med at gå i gruppen – måske kan du bare godt lide at skrive for din fornøjelses skyld. De tekster, du skriver i gruppen, har intet facit, men har værdi, da de er et udtryk for din unikke sproglige kreativitet. Det ønsker jeg at styrke i den enkelte.

Da gruppen ikke er så stor, er der også god mulighed for at træne det at dele sine tekster i et trygt forum og lære, at dette kan være en positiv og styrkende oplevelse.

For godt et år siden sprang jeg ud som selvstændig og fandt ud af, at hver gang jeg skulle skrive et nyhedsbrev eller et Facebook-opslag, så lavede jeg overspringshandlinger. Mange gange fik jeg simpelthen ikke sendt noget nyhedsbrev, fordi jeg havde skriveblokering.

Jeg vidste, jeg måtte gøre noget, og faldt over LIV TIL ORDs skriveworkshop. Vi fik lidt teori og ellers gik det ud på at skrive. Mange forskellige sjove øvelser, der fik løsnet pennen. Tiden fløj afsted, det var mange forskelligartet øvelser, der satte kreativiteten i gang.

Rikkemaiah var god til at anerkende og få det bedste frem i mig. Samtidig fik jeg nogle værktøjer til, hvad jeg skal gøre, når skriveblokeringen stopper mig herhjemme.
Jeg er stadig ikke 100 % fri, når jeg skriver, men jeg er nysgerrig på mit skriveri og har meldt mig til Rikkemaiahs skrivegruppe.

Susanne Grønbæk Christensen

coach og hypnoterapeut, Indre Mod

\

Gruppen mødes en gang om måneden, hvor vi laver en masser små skriveøvelser og skriver tekster.
Du får: arbejdsark med skriveøvelser, netværk med andre skrivende, personlig feedback på dine tekster fra Rikkemaiah, kaffe/te og snacks, Medbring det skriveværktøj, du foretrækker. Fx computer og/eller notesbog og pen.

PRAKTISK:

Sted: BindingsVærket, Nørre Alle 22, 8000 Aarhus C (ind gennem porten, 1. dør på venstre hånd og op ad trappen)

Der er p.t. sommerlukket i skrivegruppen og endnu ikke planlagt nye datoer.

Er du interesseret i at få besked, når skrivegruppen starter op igen, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev her.

(du kan til enhver tid framelde dig mit nyhedsbrev, og jeg passer selvfølgelig godt på din mail)

Jeg har åbent for 1:1 soloundervisning i kreativ skrivning med samme indhold som beskrevet her på siden, men hvor du kan få individuel undervisning. Det koster 700 kr. for 75 minutter, og vi mødes på Café ARoS. Du kan læse mere om det her. 

Da jeg kom til min første workshop “Flow i skriveprocessen” hos Rikkemaiah, havde jeg alt for længe siddet fast i mit skriveprojekt. Det føltes som at bokse i en stor, tung dyne. Rikkemaiah hjalp ordene på vej på sin varme, tillidsvækkende væremåde og med sine fantasifulde skriveøvelser. Jeg var ikke bange for at udlevere mig selv i hendes selskab.
Jeg glæder mig allerede til næste skrivekursus.

Lina Fogh-Petersen

Jeg har to gange deltaget på Rikkemaiahs kurser. Begge gange er jeg gået derfra med fornyet energi og en tro på mig selv.
Rikkemaiah har en stor faglig viden, som hun uddeler af på sin stille og rolige facon. De små skriveøvelser, vi laver, efterfulgt af Rikkemaiahs konstruktive kritik gør, at jeg får åbnet op for min skriveblokering og glemmer alt om præstationsangst.
Jeg glæder mig til næste gang.

Heidi Christina Filskov

lærer

OM UNDERVISEREN

Rikkemaiah Fischer

Jeg har skrevet tre livshistoriebøger samt været redaktør på mere end 30 udgivne bøger, bl.a. for selvudgivere samt forlag som Gyldendal, Turbineforlaget og Borgens Forlag. Når jeg ikke sidder foran computeren, nyder jeg at undervise i skrivning på skriveworkshops og i skrivegrupper. Jeg er især optaget af at hjælpe deltagerne med at finde deres egen stemme og få mere flow i den naturlige skrivning, der kommer uanstrengt og indefra.

I min undervisning lægger jeg stor vægt på learning by doing – deltagerne er aktive og laver mange skriveøvelser – kun på den måde integreres læringsstoffet optimalt i en. Min undervisning er meget varieret med oplæg, øvelser, skrivning, deling af tekster og sparring. Jeg er uddannet lærer fra VIA College, og i mine workshops får jeg koblet min lyst og evne til at undervise med min viden om at skrive.

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This