Om Rikkemaiah

Jeg ser mig selv som en brobygger.

En brobygger, der skaber forbindelser med ord og hjælper fortællinger og historier med at blive manifesteret.
Siden jeg lærte at sætte to bogstaver sammen til en meningsgivende helhed, har jeg været fascineret af bøger og litteratur og de verdener, de åbnede op for mig.

For mig er ord, tekster, fortællinger lidt som musik. De to kunstformer har meget tilfælles. Tekster har en tone, en melodi, rytme og tempo, og jeg har åbenbart øre for hvad der lyder godt, og hvordan man lige får stemt musikken i sproget, så det swinger. For det er sådan jeg arbejder med mine kunders tekster: Jeg hjælper med at lade deres egentlige idé og fortælling – og musikken heri – komme klart frem og derved skabe en forbindelse til læseren.

Faktisk har jeg spillet både klaver, sunget i kor og spillet rytmisk percussion en stor del af min ungdom, og i dag bruger jeg fri dans (5 Rytmer) som motionsform og kreativt frirum. Så musik vil altid være en del af mig, og jeg oplever, at det har en direkte positiv indflydelse på mit arbejde som redaktør og skrivecoach.

Det er nysgerrigheden, der driver mig.

Hvad er der om det næste hjørne?
Hvad er det for et menneske, der sidder foran mig?
Det gør, at jeg slet ikke kan lade være med at stille uddybende spørgsmål – til teksten, til dig som forfatter, eller dig, som gerne vil skrive bedre tekster til din hjemmeside. Spørgsmål og svar, der åbner nye lag op i din tekst og får enderne til at mødes og skaber en smuk helhed.

Jeg bruger tit min fornemmelse og intuition i mit arbejde, og det gør, at jeg altid ser det større billede og kan se, hvor du vil hen med din tekst eller dit bogmanuskript.

Når jeg redigerer en tekst, bruger jeg både min evne til at skabe struktur og til at udfolde teksten kreativt

Og så er jeg lidt en sprognørd. Jeg kan ikke lade være med at lægge mærke til sprog – også når jeg har fri. Jeg læser blogindlæg og bøger om sprog og kommunikation, og jeg nørder med skriveteknikker, tekstanalyse og forskning om, hvad læsning og skrivning gør ved vores hjerne og velbefindende. Så hvis du får en feedback fra mig på din tekst, så kan der – udover at jeg har fokus på tekstens kerne – også stå ord som fortællesynsvinkel, målgruppe og genre i mine kommentarer.

Men kernepunktet for al skrivning er kreativiteten og skriveglæden. Derfor brænder jeg for at hjælpe andre med at finde deres personlige og autentiske skrivestil og at kunne få frugtbare skriveprocesser. At finde det kreative skriveflow og arbejde med og ikke mod de bump, der nogen gange opstår på vejen. 

Skal jeg også hjælpe dig på din skrivevej, så er du velkommen til at kontakte mig.

Før jeg startede mit firma, har jeg arbejdet inden for forskellige grene af bogbranchen: Som ekspedient i boghandler, freelance korrekturlæser for forlag og redaktørassistent på forlag, hvor jeg redigerede flere bøger.
Jeg er uddannet lærer fra VIA College, Aarhus, samt har taget et journalistisk grundkursus på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This