Om Rikkemaiah

Jeg har altid elsket bøger.
Trykte, rigtige, fysiske bøger. Været dybt fascineret af den viden, de historier og verdner, som disse firkantede genstande med ord i kunne rumme. Jeg har aldrig ejet en ebogs-læser (en tablet, man kan læse e-bøger på) og har kun én gang lånt en e-bog på biblioteket, som jeg læste to sider af, så gik jeg ned og købte en paperback af bogen i stedet. Jeg kan lide denne firkantede ting, der ligner en mursten. Kan lide papiret, de trykte ord på siderne, lyden af at bladre, fornemmelsen af at have en bog liggende i sin taske, og som man kan tage frem og læse i, når man har 5 minutters pause eller venter på bussen.

Jeg har altid elsket at gå på biblioteket og lade mig omslutte af de mange tusinde bøger der på række. Det er som at træde ind i en anden verden. En verden af stilhed og skønhed. Og jeg er så heldig, at jeg lige nu bor 400 meter fra Skandinaviens største bibliotek, som samtidig er en oplevelse for øjet og sanserne, nemlig Dokk1 i Aarhus.

Det er mindst ligeså fantastisk at tage forbi boghandleren –en rigtig boghandler. Det, der kendetegner en rigtig boghandler, er efter min mening, at de ansatte læser mange bøger – også de bøger, der ikke nødvendigvis er øverst på bestsellerlisterne – og har tid og lyst til at tale med kunderne om bøger og litteratur. I en boghandler kan man komme og blive inspireret – man er måske ikke helt sikker på, hvilken bog man vil købe. Man kommer måske for at se og bladre lidt i nyudgivne bøger. Og i en rigtig boghandel er det bøgerne, der fylder mest i butikken – og ikke alt muligt andet såsom kontorgrej – og så er det ”en hule af bøger”, hvor der lugter lidt af tryksværte og nye bøger.

Jeg er vild med bøger – at se på de smukke forsider, at se på titler og gætte, hvad bogen handler om, at læse på bagsiden og måske at købe den. Læse den og stille den i bogreolen bagefter. Kigge på min bøger i reolen og blive mindet om historierne i dem.

Det er nok derfor, at jeg gerne vil hjælpe flere bøger  – og andre tekster – på vej ud i verdenen. For vi har brug for bøger og deres fortællinger og videndeling, og det vil vi altid have. Mennesker og verden udvikler sig hele tiden, og der vil hele tiden være noget nyt at sige. Der vil hele tiden dukke nye geniale og uundværlige tanker/ideer/historier op i et eller andet menneskes sind og hjerte, som skal trykkes på papir og deles med andre.

Jeg hjælper i alle faser af et bogmanuskripts proces (både skønlitteratur og fagbøger). Lige fra sparring af de første spæde ideer til en bog, der dukker op i dig, til feedback på dine første skriveudkast, til vejledning om din skrivestil, tekstens struktur og tone til en grundigere redigering af tekstens sprog og helhed.
Derudover kan jeg også hjælpe dig, der skriver andre former for tekster: artikler, hjemmesidetekster, blogindlæg, nyhedsbreve og lignende.

Før jeg startede mit firma, har jeg arbejdet inden for forskellige grene af bogbranchen: Ekspedient i boghandler, freelance korrekturlæser for forlag og redaktørassistent på forlag, hvor jeg redigerede flere bøger.

 

Dokk1 i Aarhus

Rikkemaiah har redigeret to bøger for os nu, og hun har virkelig gjort et godt stykke arbejde.

Helle Arendschneider

Rikkemaiah har forfinet og forenklet mine formuleringer, så de lidt knudrede sætninger blev klare og letlæselige.

Anne Pernille Fischer, coach

Rikkemaiah er ordalf, bogtrold og kommunikationsfe.

Niels Viggo Hansen, filosof og meditationslærer

Rikkemaiah er up to date med den nyeste viden og både innovativ og kreativ på samme tid.

Nils Rosted, coach og facilitator

Share This