Det med småt

Forretningsbetingelser for Rikkemaiah - LIV TIL ORD

Forretningsbetingelser for virksomheden
Rikkemaiah – LIV TIL ORD ejet af:

Rikkemaiah Fischer
Strandparken 17, 2.tv.
8000 Aarhus

skrivtil@rikkemaiah.dk
rikkemaiah.dk
CVR: 33350465

ANVENDELSE

Når kunden indgår en aftale med virksomheden, accepterer denne samtidig disse betingelser.
Alle aftaler er bindende.

DEFINITION AF INDHOLDET AF PRODUKTER

TEKSTREDIGERING

Virksomheden tilbyder ikke ren tekstforfatning, men tager udgangspunkt i kundens egen tekst.
Ved aftale om en opgave bliver kunden og virksomheden enige om pris og deadline.
Inden opstart af opgaven skal de tekstfiler, der er indgået aftale om, sendes i Word og pr. mail til virksomheden. Dette skal ske senest 24 timer, efter at aftalen er indgået (medmindre andet aftales).
Kunden skal sende alt det tekstmateriale, der skal arbejdes med, ved projektets start, og der kan ikke efterfølgende sendes ekstra materiale uden ekstra fakturering.

Virksomheden bruger Words redigeringsværktøjer, og det er kundens eget ansvar at kende disse. Redigeringen bliver foretaget, så alle ændringer kan ses, medmindre kunden ikke ønsker det.

En tekstredigering er en sproglig tilretning og forbedring (læs mere om det på hjemmesiden), men ikke en korrekturlæsning. Mindre fejl vil dog blive rettet, når de opdages under en redigering. Men som udgangspunkt er en korrekturlæsning den allersidste fase i et bogprojekt og er ikke inkluderet her. Det anbefales altid at finde en professionel korrekturlæser til dette eller bede evt. forlag om dette, hvis det drejer sig om et bogmanuskript.

FEEDBACK AF TEKST

Ved aftale om en opgave bliver kunden og virksomheden enige om pris og deadline.
Inden opstart af opgaven skal de tekstfiler, der er indgået aftale om, sendes i Word og pr. mail til virksomheden.
Dette skal ske senest 24 timer, efter at aftalen er indgået (medmindre andet aftales).
Kunden skal sende alt det tekstmateriale, der skal arbejdes med, ved projektets start, og der kan ikke efterfølgende sendes ekstra materiale uden ekstra fakturering.

Virksomheden bruger Words redigeringsværktøjer, og det er kundens eget ansvar at kende disse. Ved en feedback på tekst vil der ofte bruges indsættelse af kommentarer i tekstfilen.

Feedback på tekst indeholder ikke fuld redigering, men der er få eksempler på redigerede sætninger for at forklare det for kunden. Læs mere om det på hjemmesiden.
Der er ingen korrekturlæsning med i produktet feedback på tekst.

LEVERING

Når den færdige redigering af en tekst sendes til kunden, er det op til denne, hvor mange af rettelserne, der accepteres, og hvad der ellers i øvrigt gøres ved teksten herfra. Der gives gerne mindre forklaringer på rettelserne, hvis kunden har brug for dette.
Der er 1 redigeringsgennemgang (eller feedback på tekst) pr. betalt projekt.
Det er muligt efter en redigering at tilkøbe yderligere redigering til den samme tekst, hvis kunden har behov for det efter rettelserne eller nye tilføjelser.

RETURRET

Der er ingen returret på redigerede tekster eller feedback på tekst.
Den afleverede tekst redigeres kun om, hvis der er tale om indholdsmæssige eller faktuelle misforståelser.

FORTROLIGHED

Virksomheden tilbyder kunden fuld fortrolighed og vil arkivere deres tekster på forsvarlig vis og kun internt. Virksomheden har tavshedspligt i forhold til indholdet af kundens tekster.
Dette gælder også ved 1:1 sparring på bogide.

ARBEJDSTIDER OG KOMMUNIKATION

Virksomhedens arbejdstid er mandag-fredag kl. 9-16.
Kommunikation mellem virksomheden og kunden foregår primært via mail. Telefonsamtale efter aftale.
Nye kunder, der sender en mail, får svar inden 2-3 hverdage, mens kunder, som har bestilt en opgave, får svar indenfor 24 timer på hverdage.

PRIS

Hvis ikke prisen på et produkt er angivet på hjemmesiden, så bliver honoraret udregnet efter sværhedsgrad og antal normalsider. En normalside defineres som 2400 tegn med mellemrum.

Virksomheden er momsfritaget.

TILLÆG

Hvis en hasteopgave kræver, at virksomheden må arbejde udenfor normale arbejdstider, kommer der tillæg på 50 % på honoraret.

BETALING

Ved projekter over kr. 10.000 kr. og som forløber over længere tid, opdeles honoraret i to, hvoraf den første del betales umiddelbart inden projektets begyndelse og den anden del betales, når projektet afleveres. Eller der faktureres hver måned.
Ved projekter til honorar under kr. 10.000 kr. sendes en faktura til kunden sammen med aflevering af det færdige projekt. Fakturaens betalingsfrist er 8 dage.
Overskrides betalingsfristen er den 1. rykker gratis, mens der kommer et gebyr på den 2. rykker.

OPHAVSRET

Kunden har 100 % ophavsret over sin redigerede tekst, når fakturaen er betalt.

Det er kundens ansvar, at man ikke bryder nogle copyright-regler ved brug af andres tekster (fx sangtekster o.lign.) i sin tekst. Virksomheden vil gøre kunden opmærksom på dette, hvis det er tilfældet, men fraskriver sig ethvert ansvar, hvis kunden ikke følger reglerne for copyright.

Virksomheden har ophavsret over egne onlineprodukter og gratis e-bøger og guides, der findes på rikkemaiah.dk, og disse må ikke kopieres, deles eller bruges kommercielt af andre, men er kun til privat brug.

Virksomheden har desuden ophavsret på alle tekster og fotos på rikkemaiah.dk. Det er ikke tilladt at kopiere uddrag fra disse tekster og blogindlæg eller at bruge fotos fra sitet til eget brug.

Det er tilladt at dele hjemmesidens blogindlæg eller sider, hvis der bruges de delefunktioner, der er på siden, så indholdet ikke bliver taget ud af sin kontekst, og så det fører tilbage til www.rikkemaiah.dk.

AFLYSNINGER AF AFTALE

Kunden kan afmelde en aftale til fx skrivecoaching inden 24 timer uden beregning. Senere aflysninger end dette eller udeblivelse koster 650 kr.
Hvis kunden afbryder en opgave om redigering eller feedback, der allerede er opstartet, faktureres der for 50 % af det aftalte honorar.

ANSVAR

Virksomheden kan ikke garantere, at et bogmanuskript efter redigering vil blive godkendt til udgivelse hos et forlag, da dette er styret af markedskræfter, forlagenes prioriteringer mm.
Virksomheden kan heller ikke garantere, hvorvidt bogen – hvis udgivet – vil blive en bestseller eller ej.

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This