Aarhus Litteraturcenter har i samarbejde med forfatter Alice Aagaard lavet denne Forfatteralmanak, der er en kombineret (skrive)kalender og guidebog til nye som erfarne forfattere om alt, der er godt at vide, når man skriver. Fx en liste med danske litteraturarrangementer, en liste over danske forlag og diverse artikler med skriveråd og berettermodel og om at være selvudgiver med meget mere. 
Min første tanke, da jeg fik bogen i hånden, var: Sikke en god idé! Det har jeg ikke set før.
Men ikke bare er almanakken en god idé, den er også veludført, lavet i en lækker kvalitet og fyldt med både praktisk information og opmuntrende inspiration.

Hver uge i 2018 har sit eget opslag, hvor du løbende kan notere og holde styr på dine skrivemål. Her på hver side finder du også et skriveråd fra en dansk forfatter – i alt er der 52 råd. Jeg kan især godt lide disse forfatterskriveråd. Det er, som om man kommer med helt ind i maskinrummet, og de løfter en flig af, hvordan de arbejder.

Det er interessant, hvor forskellige disse skriveråd er. Jeg synes, at det viser, at der ikke er én forkromet vej til et vellykket forfatterliv; man kan lade sig inspirere af andre, der har gået vejen, men man må selv finde sin egen måde at være forfatter på.
Hvad fungerer bedst for dig? Prøv det af.

Forfatteralmanak

Der findes også mange gode skriveøvelser i almanakken, som kan være en hjælp i din skrivning. Ligeledes kan du bruge almanakken som notesbog: Der er sider, hvor du kan notere de bøger, du har læst i løbet af året, hvornår og til hvem du har indsendt et bogmanuskript samt blanke sider til kreative indfald.

Hvis jeg skal nævne noget, jeg godt kunne savne i almanakken, kunne det være noget materiale, der var lidt mere skævt. Hvad er kreativitet, hvordan får man fat i sin inspiration, hvad gør man for at ryste posen lidt, hvis man sidder fast i sin skrivning? Til det kunne der godt være flere billeder, lidt spøjse indslag og flere fortællinger. Mange forfattere er kreative og skabende – og det måtte almanakken gerne afspejle i endnu højere grad.

Men ellers vil jeg hjertens gerne anbefale forfattere ( in spe) at købe denne kalender – her findes alt, du har brug for for at få overblik og være progressiv som forfatter i 2018.

Tak til Alice Aagaard for anmeldereksemplaret.
Bogen koster 199 kr. og kan købes her.

 

ForfatteralmanakForfatteralmanak

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This