Feedback på din tekst

Kan du ikke se din historie for bare ord?

Få feedback på din tekst, og find ud af:

  • hvor du er sprogligt stærk, og hvor du kan arbejde med sproget
  • om karaktererne i historien er troværdige
  • om historien eller fagbogen hænger sammen som en helhed
  • hvor der eventuelt kunne skæres fra eller tilføjes noget

Du vil få konkrete råd og vejledning fra mig om din tekst, så du ved, hvordan du kan optimere den og skrive videre på den.
I feedbacken bliver du klogere på hvad, der fungerer godt i din tekst (så du kan gøre endnu mere af det) og hvad, der kan justeres og arbejdes med (og forklaringer på hvorfor, så du bliver klogere).

Eksempler på elementer i en tekst, jeg har fokus på i feedbacken:

I et skønlitterært manuskript vil jeg forholde mig til: den overordnede struktur på historien (såsom begyndelse, midte, slutning), fortælletid (nutid, datid, hvor starter historien, er der logik), personer (tror man på dem?), fortæller-stemme (jeg-fortæller eller en alvidende fortællerstemme), plot og handling, dialoger, genren, det sproglige (herunder vil jeg både nævne gode, kreative sproglige elementer og eventuelle sproglige tendenser, der gentages og som trækker historien ned).

I et fagbogsmanuskript vil jeg forholde mig til: bogens formål og emne, den røde tråd, formidlingsevnen, er målgruppen tydelig?, strukturen og opbygningen af stoffet (skal være enkel og logisk samt have kontinuitet), det sproglige, fortæller-stemme og meget mere.

Udover at jeg skriver feedback-kommentarer i manuskriptet, giver jeg også en overordnet, konstruktiv vurdering af manuskriptet, hvor jeg altid vil fremhæve tekstens forcer samt hvilke arbejdspunkter, den har, hvor du med fordel kan justere. Jeg kommer med konkrete forslag til dette.

Jeg giver også feedback på andre typer tekster, fx artikler og hjemmesidetekster.
Kontakt mig på mail, hvis du har spørgsmål eller vil bestille.

De fleste forfattere får andre til løbende at læse deres manuskript. Når du vælger en professionel læser og redaktør, får du en konstruktiv feedback på din tekst, så du får klarhed over, hvad der fungerer godt, og hvor der med fordel kan justeres.

 

  • En normalside er 2400 tegn med mellemrum.
  • Alle tekstfiler skal sendes i Word.
  • Skriv gerne en kort forklaring om din ide med bogen, dens genre og målgruppe ved bestilling.
  • Du kan godt vælge at få feedback på 10 eller 50 sammenhængende sider ud fra et længere bogmanuskript.
  • Feedback er ikke korrekturlæsning. Det tilbyder jeg desværre ikke.

Du kan bestille en feedback ved at sende mig en mail på skrivtil@rikkemaiah.dk.
Husk at sende mig dit dokuments antal tegn med mellemrum, hvis du ønsker en pris.
Vær opmærksom på, at jeg kun arbejder med redigering og feedback i Word – og ikke andre tekstprogrammer.

Sådan finder du dit eget sprog og skriver fængende og unikke tekster

Få min bedste skriveøvelse om det + mit nyhedsbrev med gode skrivetips og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Share This